Начало Бокс Белю: Фюри е най-добрият в света в момента

Белю: Фюри е най-добрият в света в момента

Белю: Фюри е най-добрият в света в момента
0

Тони Белю, който е бивш световен шампион на WBC в полутежка категория, смята, че Тайсън Фюри е за момернта номер 1 в света в тежка категория.

„Фюри смята, че е най-страховитият боксьор от тежка категория в света. Между другото, мисля, че той е невероятен боец. Мисля, че в момента той е най-добрият боксьор от тежка категория в света. Предвид победите му, това не може да се спори. Но може да го ударите и повалите. Всичко, което трябва да направите, е да поставите правилните капани в точното време. Трябва да го държите на въжетата“, разкри английският боксьор, цитиран от „fight-bg.com“.

Белю е на мнение, че Дионтей Уайлдър има шанс да повали шампиона на WBC в тежка категория в третата им среща, ако правилно проучи опонента си.

„Излизайки да се бие с Фюри, Уайлдър трябва да обърне внимание на онова което му свърши работа в рундовете, когато повали Тайсън. Той трябва да помисли как да подготви тези атаки. Необходимо е да се върне назад, за да проучи и да си напише домашното.

Тайсън Фюри многократно е повалян на платнището от противници с по-малко силен удар от този на Уайлдър. Има начин да се проучи как е било направено това. Просто трябва да отделите време и да го проучите“, завърши Белю.

Припомняме, че две седмици преди третия мегасблъсък, противопоставящ бившия шампион Дионтей Уайлдър и  настоящият – Тайсън Фюри, британецът даде позитивен тест за коронавирус, с което срещата пропадна поне за момента.

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".