Начало ММА Магомедшарипов ще дебютира в Белатор

Магомедшарипов ще дебютира в Белатор

Магомедшарипов ще дебютира в Белатор
0

Хасан Магомедшарипов, който е брат на звездата на UFC – Забит Магомедшарипов, ще направи своя дебют в Белатор. Руският боец ще спори в клетката срещу Некруз Миркожаев на събитието Белатор 263, което ще се проведе на 31 юли. Битката ще бъде в категория „перо“.

20-годишният боец има общ баланс от 5 успеха и нито едно поражение в своята професионална кариера в смесените бойни изкуства. Роденият в Саратов, Русия боец е спечелил 4 срещи преди финалния гонг (1 с нокаут и 3 след събмишън). Въпреки, че е роден през настоящия век, Хасан Магомедшарипов стартира още преди 2 години при професионалистите. При първото си влизане в клетката, той записва успех със събмишън в първия рунд над Амил Насиров в German Fight Championship – GFC. Последва победа над Едил Есенкулов, а през миналия сезон надделява последователно над Тимур Акаба и Дибир Магомедов. При последното си влизане в клетката, Магомедшарипов отказва в първия рунд Михаил Тарханов в руските серии – AMC Fight Night Global.

Некруз Миркожаев е с баланс от 5 победи и 3 загуби в ММА. Две срещи той е спечелил преди финалния гонг (и двете със събмишън). Боецът се състезава в лека категория и представлява САЩ, но е роден в Русия. Това ще бъде трети сблъсък за Миркожаев в Белатор. При първия си сблъсък в организацията, той надделя над Пат Кейси със събмишън в третия рунд през 2017 година, а след това загуби от Маркъс Сурин с раздвоено решение през 2019-а.