Начало ММА Даниел Кормие се усъмни във възможностите на Стипе Миочич

Даниел Кормие се усъмни във възможностите на Стипе Миочич

Даниел Кормие се усъмни във възможностите на Стипе Миочич
0

Даниел Кормие смята, че прекъсването на Стипе Миочич е било твърде дълго, за да се завърне срещу човек от калибъра на Джон Джоунс.

Джоунс (27-1 MMA, 21-1 UFC), шампион на UFC в тежка категория, настоява да пренасочи битката си за титлата срещу Миочич (20-4 MMA, 14-4 UFC) след завръщането си от контузия. Джоунс трябваше да се изправи срещу Миочич в главното събитие на UFC 295, но се оттегли, след като разкъса гръдното си сухожилие. Наскоро той претърпя и операция на левия си лакът.

Кормие не само предпочита Джоунс да се бие вместо това с временния шампион в тежка категория Том Аспинал, но и се съмнява, че Миочич ще бъде в най-добрата си форма срещу Джоунс. Миочич не се е състезавал, откакто загуби титлата си в тежка категория с нокаут от Франсис Нгану през март 2021 г.

„Най-трудната битка и най-значимата битка в цялата бойна среда в момента е Джон Джоунс – Том Аспинал„, каза Кормие в предаването си „Funky and the Champ“ с Бен Аскрен. „В този момент дори не знам дали трябва да е Джон Джоунс и Стипе Миочич. Но да минеш толкова дълго време без битка, а последната ти битка да е загуба с брутален нокаут, в битка за титлата с човек като Джоунс? Не знам. Не знам как изглежда Стипе днес. В продължение на четири години той е живял живота на нормален човек. Разбира се, той може да ходи в залата и да тренира, но Бен, понеже си там и се бориш с тези деца всеки ден, това прави ли те все още състезателен борец? Не. Въпросът е дали Стипе все още може да се състезава на това ниво.“