Начало ММА Дебютът на бивша футболна звезда в UFC бил опорочен заради „неопитност“
0

Дебютът на бивша футболна звезда в UFC бил опорочен заради „неопитност“

Дебютът на бивша футболна звезда в UFC бил опорочен заради „неопитност“
0

Бившата звезда от Американската футболна лига (NFL) Грег Харди направи официално своя дебют в най-голямата верига за смесени бойни изукства – UFC срещу Алан Краудър в среща от  UFCFight Night 143 в Бруклин, което за първи път се излъчва и по ESPN.

Дебютът на Харди няма да бъде помнен с добро от него, защото той бе дисквалифициран заради непозволен прийом – той удари с коляно опонента си, който беше с три опорно точки на земята. Реферът веднага присъди дисквалификация и победа на Краудър, който бе сочен за аутсайдер преди срещата. Ето как коментира печелившият от цялата ситуация:

„Не мисля, че той търсеше изход от битката. Мисля, че тук ставаше въпрос за това, че той няма опит. Той не се бие от много време. Под влияние на емоция и адреналин той забрави за това и потърси приключване чрез този удар. Той сгреши и това е една от многото негови грешки. Той е корав пич и не мисля, че търсеше изход. Този удар ме зашемети и паднах по гръб като знаех, че не е позволено. Казах си, че ще си взема кратка почивка и ще продължа, но после лекарите започнаха да тичат и прекратиха битката. Мисля, че той трябва да поработи върху играта си на земя. Исках да покажа, че той не е готов за UFC и мисля, че успях. Показах ви, че той няма опит.“, коментира Краудър пред MMAFighting.com.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.