Начало ММА Деймиан Майа си набеляза следващ противник
0

Деймиан Майа си набеляза следващ противник

Деймиан Майа си набеляза следващ противник
0

42-годишният майстор на бразилското джу джицу няма планове да спира с професионалните ММА битки скоро. Бразилецът записа 13-тата си победа с отказване изминалия уикенд и вече гледа към следващото си предизвикателство. Той победи бившия боец на Bellator Лаймън Гуд със задушаваща техника в първия рунд на събитието UFC Fight Night 144 миналия уикенд, а сега се е приелил към друг американец.

„След като Майкъл Киеса победи Кондит чрез отказване много хора ме попитаха в Туитър, дали съм заинтересован за двубой с него. Не съм от този тип хора, които предизвикват други бойци. Също така и не гледам много битки. Правя го само, когато проучвам опонентите си. Не обичам да отправям предизвикателства, но Киеса се появи в ума ми, когато хората ме попитаха“, коментира бившият претендент за титлата в полусредна категория.

Майа добави, че би участвал в двубой срещу него в бразилския град Куритиба, защото чувството, когато се е бил с Мат Браун през 2016 г. там било невероятно и иска да го изпита отново.

Майкъл Киеса се премести от лека в полусредна категория в края на миналата година и на събитието UFC 232 успешно дебютира в новата си дивизия с победа над Карлос Кондит чрез отказване. Той се е бил извън САЩ само веднъж и това е било в съседната Канада.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.