Начало ММА Дейна Уайт: Ако Фьодор беше в UFC, нямаше да може да се бие на 45

Дейна Уайт: Ако Фьодор беше в UFC, нямаше да може да се бие на 45

Дейна Уайт: Ако Фьодор беше в UFC, нямаше да може да се бие на 45
0

Руската легенда в бойните спортове Фьодор Емелианенко е считан от мнозина не само за най-великия самбист на всички времена, но и за най-великото име, което някога е стъпвало в ММА клетката.

Второто твърдение подлежи на далеч повече спорове и дискусии, но ако питате президента на UFC – Дейна Уайт, то Фьодор далеч не е на нужното ниво, за да бъде считан за най-великия.

Уайт и Емелианенко никога не са били в приятелски отношения, а и никога не са работили заедно. Естествено, можем само да си представяме какво можеше и щеше да бъде, ако „Последния император“ бе преминал на по-ранен етап от кариерата си в UFC.

Преди две седмици Фьодор победи американеца Тим Джонсън на събитието „Белатор 269“, а дни преди това руснакът сподели, че за Дейна Уайт няма нищо по-важно от парите.

Снимка: БТА

Уайт, верен на стила си, не остана длъжен и на свой ред върна „услугата“:

„Трябва да спра да гледам на него като на надценен боец, защото нокаутира Тим Джонсън ли?“, заяви президентът на най-комерсиалната ММА организация.

„Видях, че скоро е говорил за мен, че не уважавам бойците и че всичко опира до парите. Първо на първо, аз дори не познавам Фьодор. Нито пък той познава мен. Срещали сме се един път и това е.

„Аз мисля само за пари? Той трябваше да мисли повече за пари, когато преди време му предложихме договор с UFC. Вече дори не помня на кой остров бяхме и за каква сума ставаше въпрос, но ако беше приел ви гарантирам, че нямаше да се бие до 45-годишна възраст“, добави Уайт.