Начало ММА Дейна Уайт отказа да плати повече на Порие и го обвини

Дейна Уайт отказа да плати повече на Порие и го обвини

Дейна Уайт отказа да плати повече на Порие и го обвини
0

Президентът на UFC Дейна Уайт не пожела да направи нова оферта за битката Дъстин Порие – Тони Фъргюсън. Един от потенциалните претенденти за „Мач на годината“ няма да се състои, защото Уайт не иска и да чуе за преговори с „Диаманта“.

Нещо повече – силният човек в най-популярната ММА верига обвини Порие, че е отказал да се бие с Тони.

„Вижте – уважавам Дъстин. Няма да кажа нищо негативно за него, той е добро хлапе. Не знам дали не е искал да играе в Абу Даби или сделката не му харесва“, Уайт сподели пред медиите в САЩ.

„Той не искаше да се бие. Има много начини да откажеш битка – да се надяваш на преговори за нереални суми е един от тях. Само той си знае защо го направи.“

Отговорът на Порие беше светкавичен и лаконичен:

„Искам битката.“

В защита на своя колега вече се обяви Тони Фъргюсън и призова Уайт да плати, за да може всички фенове да се насладят на шоуто.

Тони Фъргюсън към Дейна Уайт: Плащай на Порие

Основната причина „Диаманта“ да иска по-сериозна сума е, защото не му остават много битки, а с всяка следваща зрелищна победа той скъсява кариерата си. В мачовете на Порие ставаме свидетели на „кървави бани“ – не по-различна е ситуацията и при Фъргюсън.

Дъстин неведнъж сподели, че осъзнава колко кратка е кариерата на професионалния боец, особено на такова ниво.

Изключено е да мислим, че състезателят се опитва да извие ръцете на Уайт подобно на Джон Джоунс.

Само през 2020 година Порие дари десетки хиляди за благотворителност и за болнични заведения, борещи се с коронавируса.

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.