Начало ММА Дейна Уайт отряза мераците за титла на Гейджи

Дейна Уайт отряза мераците за титла на Гейджи

Дейна Уайт отряза мераците за титла на Гейджи
0

Въпреки че се намира в серия от три поредни победи, Джъстин Гейджи (21-2) ще трябва да поработи още преди да получи така мечтания шампионски мач.

Това заяви президентът на UFC – Дейна Уайт, който също така поясни, че много неща в „лека“ категория ще станат ясни след провеждането на мачовете между Конър МакГрегър – Доналд Серони и Хабиб Нурмагомедов – Тони Фъргюсън.

Снимка: БТА

Преди известно време 31-годишният Гейджи каза, че ще бъде в готовност да замести Хабиб или Тони в случай на нова контузия, но вчера Уайт разкри как седят нещата в една от най-интересните и оспорвани дивизии.

„Гейджи знае много добре как седят нещата“, отговори Дейна на въпрос дали той е следващият претендент за колана на Хабиб.

„Предложихме много битки на Гейджи, но той отказа. Не искаше да се бие с определени хора. Нека видим какво ще се случи в неделя (българско време), но той знае кое как се случва.

„Не знам кой ще е следващият му противник. Първо трябва да видим как ще се развият мачовете на Серони и Фъргюсън и тогава ще имаме повече яснота. Но Джъстин не е следващият на опашката“, каза Уайт.

Снимка: БТА

При евентуална победа на МакГрегър над Серони, то най-вероятно ирландецът и Гейджи ще се изправят един срещу друг в битка за определяне на номер едно претендент.