Начало ММА Дейна Уайт: Предложих на Нейт Диаз да се бие с Чимаев

Дейна Уайт: Предложих на Нейт Диаз да се бие с Чимаев

Дейна Уайт: Предложих на Нейт Диаз да се бие с Чимаев
0

Президентът на най-голямата верига за смесени бойни изкуства UFC – Дейна Уайт е готов да организира битка между Нейт Диаз и Хамзат Чимаев.

Преди няколко дни новата звезда на UFC-шведът с чеченски произход, предизвика един от любимците на феновете – Нейт Диаз. Той поиска да влезе в битка с американеца и призова шефа на организацията Дейна Уайт да осигури този мач.

„Никога не съм виждал боец ​​да се представя по този начин в първите си четири битки в UFC. Просто историята на организацията не познава друг такъв случай“, каза Дейна.

Президентът на организацията разкри, че интересът от страна на любителите на бойните спортове към Хамзат Чимаев е огромен. Доказателство за това е живият ефир в социалните медии на UFC 267 в Абу Даби. Екипът на организацията е отчел, че неговото излизане и боят му с Ли Жианлян в „Етихад Арена“ е било най-гледаното видео в историята на UFC.

,,Относно битка с Нейт Диаз, която Чимаев поиска, ще говоря с него. Ако той се съгласи, аз съм 100% готов да направя тази битка. Сигурен съм, че феновете ще а щастливи“, каза Уайт.

Чимаев определено иска да се превърне в един от най-коментираните бойци. Чеченецът не си даде почивка след UFC 267, и само 20 дни по-късно ще излезе в нова битка. Този път не в клетка, а на борчески тепих. Чимаев ще се изправи срещу Джак Хермансон на 19 ноември. Срещата трябва да бъде в три рунда по 3 минути.