Начало ММА Непобеденият Чимаев с нов сблъсък на Бойния остров

Непобеденият Чимаев с нов сблъсък на Бойния остров

Непобеденият Чимаев с нов сблъсък на Бойния остров
0

Хамзат Чимаев няма да почива много след първия си двубой в UFC. Непобеденият боец дебютира в най-известната ММА верига в света на 15 юли, побеждавайки Джон Филипс със събмишън в началото на втория рунд от срещата им, която се проведе на „Бойния остров“ Яс в Абу Даби.

Чимаев ще спори в октагона срещу Рийс Маккий, който има баланс от 10 победи (всички преди финалния гонг – 7 с нокаут и 3 след събмишън), 1 равенство и 2 загуби в ММА. Сблъсъкът ще бъде част от събитието UFC on ESPN 14, което ще се проведе на 25 юли в Абу Даби. Срещата ще е в полусредна категория.

Дейна Уайт остана много впечатлен от представянето на чеченеца в дебюта му за компанията. Той поощри Чимаев с 50 000 долара за „Представяне на вечерта“ и е в основата на това да иска да види непобеденият боец отново в октагона, час по-скоро.

26-годишният Чимаев има страхотен баланс от 7 победи в 7 срещи. Той е приключил всичките си двубои преди финалния гонг (3 с нокаут и 4 след събмишън). Чеченецът, който представя Швеция, дебютира в ММА през 2018 година, нокаутирайки Гард Олве Саген. След още един успех, Чимаев подписва с „Brave CF“ като за период от по-малко от година (между ноември 2018 и октомври 2019 година) боецът записва 4 поредни победи, с което си спечелва и вниманието на най-известната ММА организация в света – UFC. А в първия си двубой за тях, провел се преди едва 5 дни, Чимаев събмитна Джон Филипс.

Дали чеченецът ще продължи с победите в клетката, предстои да разберем.