Начало ММА Дейна Уайт разкри парите, които един стойностен боец може да изкара от UFC в кариерата си

Дейна Уайт разкри парите, които един стойностен боец може да изкара от UFC в кариерата си

Дейна Уайт разкри парите, които един стойностен боец може да изкара от UFC в кариерата си
0

Дейна Уайт многократно е обвиняван през годините, че е стиснат, защото състезателите му не изкарват достатъчно пари, както голяма част от техните колеги в конкурентни организации. Той обаче не е на същото мнение и дори разкри някои цифри, които би следвало да представят неговата гледна точка.

Изпълнителният директор на UFC гостува в подкаста The TRUTH, където основно коментира Джим Милър и появата му в третото поредно юбилейно издание през април. Той разкри, че ветеранът може и никога да не е стигал до най-високото ниво, но въпреки това е припечелил достатъчно пари, за да подсигури живота си.

Той никога не стигна до нивото на шампион. Хората, които се смятат за пътешественици в бокса може никога да не изкарат неговите пари. Това е така, защото се фокусираме върху великите битки с велики бойци. Ако се задържиш тук за известен период от време, ще изкараш доста добри пари. Ще издържаш семейството си, ще изплатиш дома си. Няма да спечелиш $30-40 млн., но със сигурност ще имаш $6-7-8 млн.“, разкри Дейна в изданието.

Това до известна степен дава яснота и за състоянието на самия Милър, който се очаква скоро да обяви оттеглянето си, но не и преди да се изправи срещу Боби Грийн на UFC 300.