Начало ММА Дейна Уайт размаха пръст на „алчните” бойци!
0

Дейна Уайт размаха пръст на „алчните” бойци!

Дейна Уайт размаха пръст на „алчните” бойци!
0

Президентът на UFC Дейна Уайт изглежда по никакъв начин не се трогва от масираната атака срещу неговото управление. И най-вече разпределението на парите, по отношение заплащането на бойците в най-голямата ММА организация на света.

В последните месеци Уайт е подложен на „кръстосан огън” от някои от водещите имена в спорта. Те сравняват парите, които печелят в клетката, с онова, което получават ютубъри и влогъри за демонстративни срещи. Разликата в цифрите е драстично в полза на аматьорите, което разгневи дори хора като Франсис Нгану, който в момента е лицето на тежка категория на UFC.

Франсис Нгану е сред критиците на Дейна Уайт по повод заплащането в организацията

Преди седмица Чеян Буйс се разплака след победата си на галавечерта в Лас Вегас и след получения бонус от 50 хиляди долара за представянето й. Тогава тя призна, че въпросните пари ще й помогнат да се спаси от банкрута, в който е изпаднала.

По този повод Уайт заяви: „Има много хора, които са разорени, борят се с финансови проблеми и се опитват да си изкарат прехраната. Ако гледате по друг начин на нещата, специално тя е 1-1 в UFC и за 6 месеца е изкарала 80 хиляди долара. Това е един от спортовете, в които трябва да печелиш. Ако го правиш, всичко е наред, а ако губиш – не”, коментира шефът на UFC.

Дейна Уайт по никакъв начин не изглежда притеснен от нападките срещу него

Той допълни, че по този начин е организиран целият спорт. „Така е оформен звярът. В UFC има страшно много бойци, които чакат на заплата от нас. Организацията има приходи, но също така и разходи. Да се говори, че тези момчета и момичета получават малко, е неоснователно. Който се изкачва в ранглистата е нормално да трупа пари, а който губи мачове – няма как да го прави”.