Начало ММА Уайт пенсионира още един ветеран от UFC
0

Уайт пенсионира още един ветеран от UFC

Уайт пенсионира още един ветеран от UFC
0

Шефът на UFC Дейна Уайт ще използва развоя на събитията от последната галавечер на организацията, за да пенсионира още един свой боец. Става въпрос за 43-годишния бразилец Деймиън Мая (28-11). Бившият двукратен претендент за световната титла изглежда е изиграл последния си мач в октагона.

В неделя сутринта той отстъпи по точки на Белал Мухамад (14-3-1) в сблъсък от полусредна категория. Така той допусна второ поредно поражение. В кариерата си Мая има загуби в мачове за титлите срещу легендата Андерсон Силва (2010-а), както и с Тайрън Уудли (2017-а).

Мисля, че това бе последният му мач. Неговият договор изтече. Той е на 43 години. Деймиън бе изключително добър в това да постигне тейкдаун, да поваля хората, да застане в такава позиция, че да може да ги удуши или да извърти някой крайник, а тази вечер просто не успя да се справи със задачата. Той е страхотен човек, имаше невероятна кариера и смятам, че това наистина бе последният му двубой в нея”, коментира ситуацията Уайт.

Освен два мача за световните титли на UFC, Деймиън Мая има и няколко забележителни победи. Той си е тръгвал с успех след мачове с имена като Бен Аскрен, Хорхе Масвидал, Карлос Кондит, Нийл Мани и др.