Начало Бокс Поветкин се оттегли от бокса (ВИДЕО)

Поветкин се оттегли от бокса (ВИДЕО)

Поветкин се оттегли от бокса (ВИДЕО)
0

Александър Поветкин, който е бивш световен шампион на WBA в тежка категория официално обяви своето оттегляне от професионалния спорт.

Не беше много лесно да се вземе това решение, но беше взето. Решението да сложа край на спортната си кариера, тъй като в крайна сметка годините се усещат, има всякакви контузии, които трябва да бъдат излекувани. И дойде време да завърша кариерата си. Имах добра, интересна спортна кариера, не съжалявам за нищо“, разкри Поветкин на специална пресконференция, на която присъства и мениджъра на „Руския Витяз“ – Андрей Рябински.

Припомняме, че Дилиън Уайт  нокаутира в четвъртия рунд руския боксьор на гала, провела се в Гибралтар на 27 март. В първия сблъсък между 41-годишният руснак и „Крадеца на трупове“, до успех с нокаут стигна Поветкин. Двубоят се проведе на 22 август 2020 година в тренировъчния лагер на „Matchroom“ в Брентуд, Англия.

Благодарим ти, майсторе!

Всъщност през всичките тези години, през които се боксирах, бях много доволен, че много хора ме подкрепяха, притесняваха се за мен. И наистина искам да благодаря на всички тях. Тази подкрепа винаги съм я усещал, винаги ми е била приятна и винаги ме е тласкала напред и все още ме тласка. Ако имах възможност, бих продължил да се боксирам, но всичко с времето си“, завърши Поветкин.

Александър Поветкин приключва кариерата си с баланс от 36 победи (25 с нокаут), 1 равенство (с Майкъл Хънтър) и 3 загуби (от Владимир Кличко, Антъни Джошуа и Дилиън Уайт). Руският боксьор е олимпийски шампион в супер тежка категория от Игрите в Атина, Гърция, провели се през 2004 година.