Начало Бокс Хърн: Има шанс Поветкин – Уайт 2 да бъде отложен (ВИДЕО)

Хърн: Има шанс Поветкин – Уайт 2 да бъде отложен (ВИДЕО)

Хърн: Има шанс Поветкин – Уайт 2 да бъде отложен (ВИДЕО)
0

Промоутърът Еди Хърн разкри, че реваншът между Дилиън Уайт и Александър Поветкин може да не се състои на 6 март, а по-късно. Новата спрягана дата е 27 март. Причината е в подготовката на английския боксьор. Той се готви за сблъсъка в Португалия, а тя е една от страните в червения списък на Великобритания по отношение на заболяване от коронавирус.

Победителят от тази среща става официален претендент за шампионския пояс в тежката категория на Световния боксов съвет (WBC).

„Има шанс събитието да бъде отложено. Не мисля, че ще бъде, но основното е да изведем Дилиън Уайт от Португалия. Изглежда, че утре това може да се случи“, сподели Хърн пред iFL TV.

Припомняме, че двубоят трябваше да се проведе през август 2020-та, но именно заради заболяване от коронавирус на Александър Поветкин, той бе отложен. 41-годишният руснак получи усложнения, а подготовката си той поднови едва в средата на януари с лагер на руското черноморие.

„(Португалия е) в червения списък и проблемът, който имаме, е, че правителството няма да позволи на Дилиън Уайт да се изолира в балона, той трябва да се изолира в държавен хотел. Това е невъзможно за Дилиън Уайт. Той може да отиде в Испания, например, и да се изолира там за 10 дни, а след това да лети в бойната седмица. Това е, което поставяме на място в момента. Малък е шансът, но сблъсъкът може да бъде изместен със (три) седмици – до 27 март, но това не е намерението. Намерението ни е да направим всичко възможно, за да сме сигурни, че 6 март ще остане непокътнат“, завърши Хърн.

Двубоят е реванш за Уайт, който загуби от Александър Поветкин с нокаут на 22 август 2020 година в тренировъчния лагер на „Matchroom“ в Брентуд, Англия.

Победителят от тази среща става официален претендент за шампионския пояс в тежката категория на Световния боксов съвет (WBC).

Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".