Начало Бокс Хърн: Има шанс Поветкин – Уайт 2 да бъде отложен (ВИДЕО)

Хърн: Има шанс Поветкин – Уайт 2 да бъде отложен (ВИДЕО)

Хърн: Има шанс Поветкин – Уайт 2 да бъде отложен (ВИДЕО)
0

Промоутърът Еди Хърн разкри, че реваншът между Дилиън Уайт и Александър Поветкин може да не се състои на 6 март, а по-късно. Новата спрягана дата е 27 март. Причината е в подготовката на английския боксьор. Той се готви за сблъсъка в Португалия, а тя е една от страните в червения списък на Великобритания по отношение на заболяване от коронавирус.

Победителят от тази среща става официален претендент за шампионския пояс в тежката категория на Световния боксов съвет (WBC).

„Има шанс събитието да бъде отложено. Не мисля, че ще бъде, но основното е да изведем Дилиън Уайт от Португалия. Изглежда, че утре това може да се случи“, сподели Хърн пред iFL TV.

Припомняме, че двубоят трябваше да се проведе през август 2020-та, но именно заради заболяване от коронавирус на Александър Поветкин, той бе отложен. 41-годишният руснак получи усложнения, а подготовката си той поднови едва в средата на януари с лагер на руското черноморие.

„(Португалия е) в червения списък и проблемът, който имаме, е, че правителството няма да позволи на Дилиън Уайт да се изолира в балона, той трябва да се изолира в държавен хотел. Това е невъзможно за Дилиън Уайт. Той може да отиде в Испания, например, и да се изолира там за 10 дни, а след това да лети в бойната седмица. Това е, което поставяме на място в момента. Малък е шансът, но сблъсъкът може да бъде изместен със (три) седмици – до 27 март, но това не е намерението. Намерението ни е да направим всичко възможно, за да сме сигурни, че 6 март ще остане непокътнат“, завърши Хърн.

Двубоят е реванш за Уайт, който загуби от Александър Поветкин с нокаут на 22 август 2020 година в тренировъчния лагер на „Matchroom“ в Брентуд, Англия.

Победителят от тази среща става официален претендент за шампионския пояс в тежката категория на Световния боксов съвет (WBC).