Начало ММА Дейна Уайт за завръщане на Макгрегър през юни: Не!

Дейна Уайт за завръщане на Макгрегър през юни: Не!

Дейна Уайт за завръщане на Макгрегър през юни: Не!
0

Една от големите теми в смесените бойни изкуства през 2024-а година несъмнено ще бъде завръщането на ирландската ММА звезда Конър Макгрегър. Това трябваше да се случи през 2023-а година срещу Майкъл Чандлър, но забавяне и несериозно отношение от страна на Макгрегър доведоха до невъзможност битката да се проведе в предварително очаквания срок.

Конър изглежда категоричен по отношение на завръщането си тази година, макар да липсва всякаква яснота по какъв начин, кога и къде това ще се случи. Едно е сигурно – юни месец няма да бъде месецът, когато Макгрегър ще се завърне в клетката, а опровержението дойде лично от Дейна Уайт.

„Не! Когато Конър е готов да се бие, знаете, че ще ви го съобщим. Така правим нещата“, лаконично отговори на журналистически въпрос Изпълнителният директор на UFC.

Макгрегър участва в бойния риалити формат на UFC „The Ultimate fighter“ през миналата година като треньор, а негов опонент бе именно Майкъл Чандлър. Идеята на организацията беше да налее масло в огъня между двамата, да генерира интерес и да реализира битката през 2023 г. Това така и не се случи, а ирландецът направи всичко по силите си в социалните мрежи, за да покаже на феновете, че се чувства комфортно в прегръдките на нощния живот в различни локации на света. През това време Конър не се включи в задължителната антидопингова програма на организацията и не направи необходимите постъпки, които да дадат индикации за сериозността на намерението му за завръщане. Така боят с Чандлър все още е с напълно неясни параметри, въпреки дадените гаранции на бившия шампион в две теглови категории, че е готов отново да влезе в клетката.