Начало ММА Кормие за завръщането на Макгрегър в ММА: Кукловод, играе си с Чандлър, сякаш е Пинокио

Кормие за завръщането на Макгрегър в ММА: Кукловод, играе си с Чандлър, сякаш е Пинокио

Кормие за завръщането на Макгрегър в ММА: Кукловод, играе си с Чандлър, сякаш е Пинокио
0

Бившият боец и шампион на UFC Даниел Кормие официално окачи ръкавиците на пирона и в момента е в редиците на атрактивните коментатори на най-голямата верига в света на смесените бойни изкуства. Олимпийският борец периодично коментира поведението на активните бойци и врявата, която вдигна ирландската звезда Конър Макгрегър напоследък бе достатъчно основание да изрази мнение.

Макгрегър обяви, че се завръща, мачът ще е в Лас Вегас и негов опонент ще бъде Майкъл Чандлър. Това обаче е стара новина. Двамата трябваше да се изправят един срещу друг още през 2023-а година, но заради различни причини основно свързани с Конър това не се случи. Цялата драма около двубоя между двамата вече е формирала мнение у Кормие за случващото се.

Според него бившият шампион в две теглови категории на организацията манипулира Чандлър.

„Боят ще се случи на 185 паунда. Не трябва да се случи в такава категория. Все още вярвам, че Конър ще накара Майкъл Чандлър да направи каквото поиска от него. Ако това означава да се бият в категория, в която никога не се е бил, не се чувства комфортно, Конър ще направи точно това, защото вярва, че ще бъде в негова услуга“, заяви Кормие пред MMA Junkie, допълвайки, че ирландецът е изключително добър в това да „дърпа конците“ в своя полза.

За Кормие Конър Макгрегър играе игра.

„Мисля, че всичко това е игра. Мисля, че Макгрегър играе с куклите, а с Майкъл Чандлър може да се играе твърде лесно. Към този момент Майкъл е Пинокио. Конър му дърпа конците и това не ми харесва, защото харесвам Чандлър. Отива твърде далеч„, допълва Даниел.

През последната година Конър индикира готовност да се бие, но сякаш не направи необходимото всичко това да се случи по правилата на организацията. Той не се включи в антидопинговата програма на UFC, която е задължителна за атлети, възнамеряващи да се върнат в октагона. Впоследствие двубоят изгуби всякакъв шанс за провеждане през 2023-а. До този момент Чандлър не е променил готовността за участие и вероятно фактът, че организацията подхожда търпеливо към Макгрегър, а Майкъл не е изгубил желание за този бой провокира Даниел да изрази негодувание към поведението на ирландеца и цялата ситуация.