Начало ММА Дичева прегази поредната си съперничка в клетката без да бъде докосната

Дичева прегази поредната си съперничка в клетката без да бъде докосната

Дичева прегази поредната си съперничка в клетката без да бъде докосната
0

Дакота Дичева (12:0) продължава да вдига летвата изключително високо в категория „муха“ при жените в PFL, тъй като записа нов успех с нокаут в първия рунд. Този път нейна жертва стана Челси Хакет (4:3:1).

Разликата в класите си пролича още от първата секунда. И двете може и да са бивши световни шампиони по муай-тай, но „Опасната“ показа, че е много-много над австралийката, защото не ѝ позволи да я докосне в нито един от 9-те им опита за удар. В същото време англичанката с българки корени пласира 34 от 36 удара с юмрук и всеки един от 16-те ѝ удара с крака намери целта.

Хакет просто падна на земята след по-малко от три минути и половина, макар да си спечели малко време с борбата в стойка, където просто искаше да поеме въздух преди да измисли нещо в офанзивен план.

Дакота Дичева събра максималният комплект точки от редовния сезон и влиза от първа позиция в плейофите, където по-късно тази година ще се изправи срещу Джена Бишъп (7:1). Американката загуби по-рано мача си срещу Таила Сантош (21:3), но шестте ѝ точки от мача с срещу Челси Хакет се оказа достатъчни, за да се промъкне на четвъртата позиция.