Начало ММА Васел спечели мача, но не и мястото на полуфиналите срещу Молдавски

Васел спечели мача, но не и мястото на полуфиналите срещу Молдавски

Васел спечели мача, но не и мястото на полуфиналите срещу Молдавски
0

Линтън Васел (24:9) постигна успех в третия си сблъсък срещу Валентин Молдавски (13:4), за да излезе едни гърди напред пред своя стар познайник. Но това не му осигури място на плейофите, защото събра само 3 точки в актива си в редовния сезон на PFL при тежките.

Първият рунд вървеше изцяло по вкуса на руснака и той можеше смело да потърси нокаута в последната минута, но именно тогава едно негово коляно попадна точно в слабините на британеца. Дан Малиота се наложи да прекъсне срещата и да даде 5 минути за възстановяване на Васел. Имаше съмнения, че е способен изобщо да продължи, но 41-годишният ветеран се събра и довърши срещата, като дори преобърна развоя ѝ.

Във втория и третия рунд ситуацията бе далеч по-равностойно и определено бе трудно да се прецени кой заслужава повече победата. Съдиите след края също бяха затруднени и двама от тях дадоха 29:28 за Линтън, докато един присъди 28:29 за Валентин.

Форматът на PFL позволява да стигнем до този парадокс, че Валентин Молдавски излиза от групата с победа и загуба, докато в същата ситуация Линтън Васел отпада. Това е така, защото има точкова система, в която победата носи 3 точки, а завършек в първи рунд дава още 3, завършек във втори дава бонус от още 2, а завършек в трети дава допълнителна точка. Победите с решение носят минимален актив, а при равенство в точките се гледа в детайли времето, което е било нужно на бойците, за да си подсигурят победата.