Начало ММА Dominick Cruz си върна титлата на UFC
0

Dominick Cruz си върна титлата на UFC

Dominick Cruz си върна титлата на UFC
0

Американецът Dominick Cruz си върна титлата на UFC в категория петел, след като надви своя сънародник TJ Dillashaw  с 2:1 съдийски гласа.

Петрундовата битка в Бостън беше много драматична. Dominick Cruz изигра първия си мач от септември 2014-а и едва втори от 2011-а насам. Той имаше проблеми с контузии, заради които кариерата му беше под въпрос.

Това беше 21-а победа за новия стар шампион, който има само едно поражение в своята кариера.

TJ Dillashaw от своя страна защитаваше пояса за трети път. Това беше третото поражение в неговата кариера срещу 12 победи.

Няма такова нещо като ръжда при бойцитеТя съществува единствено, ако не тренирате достатъчно. Аз съм тук заради усилията, които съм положил. Никой не може да ме отстрани с изключение на самия мен. Минал съм през твърде много.“, заяви Dominick Cruz след края на двубоя.

Неговият опонент TJ Dillashaw обаче не бе доволен от оценката на съдиите, които според него са го ощетили:

Много съм разочарован. Мисля, че чаках малко повече от нужното, а трябваше да дам всичко от себе си, за да го завърша. Знам, че на няколко пъти в късните рундове го разтърсих сериозно със силни удари. Трябваше да го наглася и да го довърша.

Аз бях агресора, определях темпото на битката и контролирах ударите, но въпреки това не вдигнаха ръката ми. Поздравления към Круз за всичко, през което е минал и успял да направи.“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.