Начало ММА Ду Плесис смята Уитакър за по-тежък съперник от Адесаня

Ду Плесис смята Уитакър за по-тежък съперник от Адесаня

Ду Плесис смята Уитакър за по-тежък съперник от Адесаня
0

Дрикъс Ду Плесис предстои да премери сили с Робърт Уитакър на UFC 290 през юли в Лас Вегас и макар залогът да не е шампионската титла в средна категория, той смята, че по-трудният опонент е именно Робърт, а не носителят на пояса – Израел Адесаня.

Има формула, по която можеш да победиш Адесаня, повярвайте ми. Макар да е доста трудно да приложиш тази формула. Той просто е прекалено добър в това да пречи на съперниците в прилагането ѝ. Докато при Уитакър, пътят към успеха съвсем не е толкова ясен. Трябва да го хванеш или да го накараш да работи повече, да го измориш не е никак лесно, а да го откажеш е почти невъзможно. Затова смятам, че Уитакър е по-трудният бой, отколкото Адесаня, който е просто по-техничен“, каза южноафриканецът пред Submission Radio.

„Стилнокс“ в момента е в поредица от 7 поредни победи, като само Брад Таварес издържа пълните три рунда с него. Ще видим как ще се справи с Робърт Уитакър, който загуби и двете си срещи със „Стайлбендър“ през 2022 г. и 2019 г., но все пак не се е отказал от преследването на титлата в дивизията.