Начало ММА Джон Аник обвини Франсис Нгану, че е разочаровал феновете си след договора с PFL

Джон Аник обвини Франсис Нгану, че е разочаровал феновете си след договора с PFL

Джон Аник обвини Франсис Нгану, че е разочаровал феновете си след договора с PFL
0

Джон Аник е поредното име от UFC, което се нахвърли върху Франсис Нгану и решението му да напусне организацията, за да подпише с PFL. Един от водещите коментатори смята, че с това си решение той е разочаровал своите почитатели, защото ги е лишил от сблъсък с Джон Джоунс.

Вината може да бъде хвърлена върху няколко страни, що се отнася до проваления мач между Франсис Нгану и Джон Джоунс. Ако погледнем голямата картина, като феновете на смесените бойни изкуства или фенове на Нгану, в контекста на това, че е MMA боец, отсъствието му за две години и половина, като „най-страшния мъж на планетата“, е безплодно“, каза Аник в подкаста си.

Нгану издейства милиони от PFL за своя първи съперник

„Хищника“ обаче реши да преследва голямата си цел, а именно да извоюва по-справедливи условия на труд за състезателите в един от най-тежките спортове в света. Той винаги е твърдял, че личната му финансова изгода не е основна движеща сила. Доказателство е това, че е издействал минимален хонорар в размер на $2 млн. за своя следващ противник от PFL, независимо кой е той. Също така камерунецът винаги е искал организациите да поемат медицинските грижи за своите атлети, защото в САЩ особено това може да е перо, което да прекрати кариерата дори на най-талантливия състезател.