Начало ММА Дейна Уайт за сделката на Нгану с PFL: Няма никакъв смисъл

Дейна Уайт за сделката на Нгану с PFL: Няма никакъв смисъл

Дейна Уайт за сделката на Нгану с PFL: Няма никакъв смисъл
0

Президентът на UFC Дейна Уайт коментира сделката, сключена от бившия шампион на организацията в тежка категория Франсис Нгану (17-3) с PFL.

Финансовата страна на сделката не е известна, но самият Нгану твърди, че е напълно доволен от предложените условия.

В същото време припомняме, че Франсис, поради контузия и договорни разногласия с UFC, не е играл от януари 2022 г., когато за последно защити титлата, побеждавайки Сирил Ган по точки.

Преди края на тази година Нгану планира да направи своя дебют в профибокса и ще проведе първата си битка в PFL не по-рано от 2024 г.

Официално: Нгану подписа с PFL (ВИДЕО)

Като се има предвид всичко това, Уайт е на мнение, че съперничещата организация е сгрешила.

От това, което знам, а не знам много на местно ниво, тази сделка няма смисъл„, каза Уайт, цитиран от vringe.com. „Ще платиш на човек, който не се е бил от година, почти 18 месеца. Той имаше три двубоя през последните три години. Просто не е това, което правим тук. В деня, в който се разделихме с него, вече знаех точно какво ще последва„.

Не мисля, че Нгану се страхува от някого. Но факт е, че той просто не иска да поема рискове. PFL ще плати на този човек, за да се подготви за боксов мач, който може дори никога да не се случи, а те може изобщо да не участват. Е, какъв е смисълът? За мен няма никакъв смисъл„, добави той.