Начало ММА Отнемат титлата на Нгану?
0

Отнемат титлата на Нгану?

Отнемат титлата на Нгану?
0

Световният шампион на UFC Франсис Нгану може да се озове без пояса си в края на годината. „Хищника“ взе крайно решение да се подложи на операция, след като се оказа, че има скъсани кръстни връзки на коляното. В последния месец той отлагаше това, тъй като се надяваше на алтернативен метод на възстановяване.

Оказа се, че такъв няма и в крайна сметка шампионът в тежка категория ще трябва да премине през хирургическа интервенция. Това означава, че той ще бъде извън октагона за минимум 9 месеца.

В резултат на тази дълга пауза, Нгану няма да може да брани световната си титла в продължение на около година. Нещо, което Дейна Уайт едва ли може да си позволи. При това положение сега се очаква да се вземе решение как ще се процедира с пояса.

Близо година без мач за титлата в тежка категория не носи дивиденти на UFC. В същото време обаче, ако „Хищника“ бъде лишен от титлата заради пасивност, това ще бъде много сериозен проблем по отношение преговорите между него и Дейна за нов договор.

Настоящият контракт на Нгану с UFC изтече, а той от няколко години настоява за драстично увеличение на заплатата му. Освен това шампионът държи да му бъде разрешен и един професионален боксов мач.

Предстои да видим какъв ще бъде ходът на Уайт и организацията.