Начало ММА Подготвят Нгану – Ган за Франция
0

Подготвят Нгану – Ган за Франция

Подготвят Нгану – Ган за Франция
0

Световният шампион в тежка категория на UFC – Франсис Нгану (16-3) да защитава титлата си срещу Сирил Ган (10-0) във Франция. Това е основният план, по който работи шефът на организацията Дейна Уайт.

Президентът на най-голямата верига за ММА заяви, че е изключително доволен от успеха на „Доброто момче от улицата” срещу Дерик Люис (25-8-1). Ган нокаутира в третия рунд „Черния звяр” на галавечерта UFC 265 насред родния град на американеца – Тексас. В резултат сега французинът е носител на междинния пояс на UFC в тежка категория и е основен претендент за отличието на „Хищника”.

В перфектния сценарий, който подготвяме, Ган и Нгану ще се бият във Франция. Това ще бъде невероятно. Не знам дали ще се осъществи, защото зависим от много неща, най-вече покрай пандемията. Но ако всичко е наред, ще го направим именно там”, коментира Дейна Уайт.

Подобен развой има логика, предвид че Ган е от Франция, а Нгану от Камерун, но живее основно в Париж. „Няма как да стане по-добре от това. Дори Винс (Макмеън) не може да направи по-добър сценарий от този. Красота. От доста време работим по опцията да правим галавечери във Франция. Това вече е възможно, така че продължаваме в този стил”, каза още Уайт. Целта е битката да се проведе в края на годината или началото на 2022-ра.