Начало ММА Сирил Ган след победата над Люис: Майсторско представяне

Сирил Ган след победата над Люис: Майсторско представяне

Сирил Ган след победата над Люис: Майсторско представяне
0

Новият главен претендент за титлата на UFC в тежка категория – Сирил Ган, не скромничи след перфектната си победа над Дерик Люис в главния мач на UFC 265.

31-годишният французин помля „Черния звяр“ и напълно заслужено се поздрави с победата в третия рунд, когато приклещи именития си съперник на земята и след няколко зверски удара реферът прекрати двубоя. Така Ган си осигури двубой за пояса на Франсис Нгану.

Победата за Ган бе 10-та поредна в неговата професионална ММА кариера, а европейският боец не скри радостта си от перфектно проведения двубой.

„Както казах преди самия мач, исках аз да диктувам темпото и да водя играта“, сподели Ган.

„Начинът, по който мача приключи, бе точно това, което очаквахме в началото. Представянето ми беше на ниво мастърклас. Без съмнения. Той ме докосна един или два пъти. Бръкна ми в окото и това наруши зрението за оставащата част от мача, но в крайна сметка бе майсторско представяне от моя страна.

„Бяхме го проучили добре и защитата беше на ниво. Люис не успя нито един път да ме удари на 100%. Временната титла означава много, но все още не мога да кажа, че аз съм най-добрият. Предстои ми мач с Франсис Нгану, но все още не знам кога ще е.

„Може би към края на годината ще се изправя и срещу Франсис, но сега просто искам да почина и да се върна в Европа“, добави междинният шампион при най-тежките.