Начало ММА Нгану недоумява решението на UFC за временната титла

Нгану недоумява решението на UFC за временната титла

Нгану недоумява решението на UFC за временната титла
0

В понеделник UFC обяви мач между Дерик Люис и Сирил Ган за междинния пояс при най-тежките.

Новината се прие с усмивка от феновете, които ще видят двама от най-сериозните претенденти в тежката дивизия, но също така предизвика и много въпросителни. Шампионът Франсис Нгану също не остана безразличен към случващото се.

Камерунецът, който грабна златото от Стипе Миочич по-рано през годината, се надяваше първата му защита да бъде срещу Джон Джоунс. През последните месеци „Боунс“ и Дейна Уайт не спират да се обвиняват в това, че единият иска прекалено много пари, а другият плаща на бойците си трохи.

Снимка: БТА

В крайна сметка Джоунс продължава да не се е бил от февруари миналата година, а завръщането му може и да не се случи през 2021-ва.

След като научи за новината, Нгану моментално напомни за двойния аршин на организацията. През миналата година, когато Франсис се подготвяше за мача си с Жаирзиньо Розенструйк, ситуацията на върха бе подобна на сегашната.

Шампион бе Стипе Миочич, а преговорите между Даниел Кормие и компанията се бавиха с месеци заради коронавируса и финансовата гледна точка. Именно поради тази причина Нгану тогава помоли Уайт да направи мача му с Розенструйк за временната титла, но желанието му не бе удовлетворено.

Помня моя мач за междинната титла с Жаирзиньо…а, да“, написа иронично „Звяра“.

Сега, година по-късно, UFC не само не се съгласява да изправи Нгану срещу Джоунс, но три месеца след победата на Франсис над Миочич, в тежката категория ще има двама шампиони.

Embed from Getty Images

По едно време самият Дерик Люис се самообяви за следващия съперник на 34-годишния Нгану, но и тази битка не се осъществи поради желанието на Франсис да почива повече след триумфа над Стипе.

Говорейки за бившия номер едно при най-тежките, не бива да забравяме, че рано или късно и той ще трябва да получи своя реванш, а тогава картинката на върха ще се усложни тройно и четворно повече.