Начало ММА Нгану отказал реванш с Дерик Люис, чака Джон Джоунс

Нгану отказал реванш с Дерик Люис, чака Джон Джоунс

Нгану отказал реванш с Дерик Люис, чака Джон Джоунс
0

По всичко личи, че в скоро време едва ли ще наблюдаваме най-чаканият ММА сблъсък в тежка категория.

Това става ясно от редица репортажи от САЩ, в които се твърди, че UFC вече са предложили на Франсис Нгану мач с Дерик Люис.

Журналистът на ESPN – Ариел Хелуани сподели, че от компанията са предложили на новия шампион при тежките да защитава титлата си още през лятото срещу „Черния звяр“.

Снимка: БТА

34-годишният французин с камерунски корени е отказал предложението, защото е предложената дата (12-ти юни) е била прекалено скоро след мача му със Стипе Миочич. Другата евентуална причина за отказа е била желанието на Нгану да се изправи срещу Джон Джоунс.

Това обаче може и да не случи в обозримо бъдеще. А причината, разбира се, е строго финансова. Доскорошният хегемон в лека тежка дивизия иска да бъде сериозно обезпечен, за да се изправи срещу Нгану.

Джоунс и Дейна Уайт имат сериозни различия относно това колко трябва да получи „Боунс“. Атлетът се цели в осемцифрен хонорар, но президентът на организацията засега не е склонен на това.

Според Хелуани, UFC не смята да кляка пред Джоунс и най-вероятният следващ ход на Уайт и „ко“ е да изместят мача между Нгану и Люис за късна есен.