Начало Други Nostrabet: Защо да залагаме само при лицензирани букмейкъри

Nostrabet: Защо да залагаме само при лицензирани букмейкъри

Nostrabet: Защо да залагаме само при лицензирани букмейкъри
0

В света на хазарта, както във всеки един доказан мултимилионен бизнес, доверието и сигурността са сред най-важните изисквания на всеки потребител, който е готов да си довери личните си финанси. Поначало в ума на повечето хора винаги съществува едно ниво на недоверие към масивните корпорации, съответно и една предпазливост за потенциалните измами и злоупотреби, на които може да се натъкнем. Все пак, доста често сме изправени пред възможността да ни бъде източена картата от недоброжелатели в моментите, в които опитваме да депозираме определена сума в хазартен сайт. Затова винаги трябва да сме нащрек и добре информирани с кого вършим „бизнес“, така да се каже. Хубаво е да си правим изследването и да четем точните анализи относно сайтовете за залози. Така, например, сайтът Palmsbet е анализиран подробно, за да може да се убедите в качествените услуги, които предлага на своите почитатели.

Измамите в онлайн пространство са част от ежедневието на човешкия вид понастоящем, независимо дали това ни харесва или не. Затова е добре да сме запознати с правните методи, по които се извършва борбата с тези форми на измамни практики. По отношение на компаниите за онлайн залози едно от най-важните условия, които подсигуряват редовността на извършваната дейност, е получаването на лиценз от всяка държава, в която ще бъдат предоставяни услугите. У нас този лиценз се издава от Държавната комисия по хазарт. Всяка от добре познатите бетинг фирми, оперираща в рамките на родината ни, е снабдена с подобен лиценз, независимо дали българска, или чуждестранна. Това е сред първите неща, за които трябва да се уверите, че е налице, когато правите избора си на компания за залагания.

Този лиценз означава, че се извършва постоянен контрол и регулация върху извършваната дейност. По този начин получавате гаранция, че няма да изчезват повече средства от картата ви от тези, които доброволно сте инвестирали, както и че ще получите пълния размер на изтеглената от вас печалба в най-кратки възможни срокове. За редица потребители може би това не е тема, върху която са се замисляли често, но именно по тази причина трябва да обърнем внимание относно това какво не знаем за букмейкърите. Лицензионният формат, разбира се, е един от стандартните правни методи за упражняване на държавен контрол върху предлаганите услуги на даден доставчик. Всяка регулация си има и своите минуси, макар и сравнително пренебрежими.

В случая на компаниите с издаден лиценз един лек минус за залагащите е намаляването на броя събития, на които може да се залага. Това е факт както за чуждестранните сайтове, така и за българските. Това е една от ролите на регулацията, която е пряко свързана с борбата срещу корупцията и уреждането на мачове. Често пъти двубои от ниските дивизии на дадени първенства са развъдници именно за подобни порочни практики, с които контролиращите органи и компаниите съвместно опитват да се борят. Така често клиентите може да изпускат някои интересни възможности, ако имат вътрешна информация за дадено събитие. От друга страна, това определено предпазва и същите тези потребители от какви ли не други срещи, които крият зад себе си подобни практики и за които нямат информация.

Лицензите са измислени, за да предпазват крайния потребител от несправедливости, така че препоръчваме на всеки начинаещ в залаганията да бъде нащрек, когато избира в коя компания иска да инвестира средствата си. Капаните са много, но и лесно може да бъдат избегнати.