Начало Бокс Кид Галахад е световен шампион след показно срещу британец (ВИДЕО)

Кид Галахад е световен шампион след показно срещу британец (ВИДЕО)

Кид Галахад е световен шампион след показно срещу британец (ВИДЕО)
0

Британецът с йеменски корени Абдул Бари Ауад, по-известен като „Кид Галахад“, е новият световен шампион на WBA в категория „перо“. 31-годишният нов крал на дивизията победи Джеймс Дикенс от Ливърпул в мач за вакантния пояс при 57-килограмовите.

Срещата между двамата се проведе в Есекс, Великобритания, и бе главно събитие на галавечер организирана от „Matchroom Boxing“. Галахад и Дикенс трябваше да се бият още през месец май, но срещата им бе отменена за по-късен период заради леки разминавания в преговорите. Това бе втори мач между Галахад и 30-годишният Дикенс, като и двата пъти Галахад печели.

Вчерашният двубой между двамата премина изцяло под диктовката на Галахад, който можеше да бъде определен за шампион още след 6-7 рунд. Дикенс не бе на едно ниво с противника си и това си пролича още в първите минути.

Дикенс пласира няколко точни крошета, но това по никакъв начин не сплаши Галахад, който на свой ред започна с яростни атаки и така до самия край на мача. Роденият в Катар британец отвори тежка аркада на лявото око на Дикенс, което бе напълно затворено в по-късните рундове.

Всичко приключи на почивката преди последния рунд, когато реферът Майкъл Александър прецени, че здравословното състояние на ДИкенс не му позволява да изиграе още един и без това безсмислен рунд. В края на срещата Дикенс бе със счупен нос, затворено и кървящо ляво око и сериозно подута скула.