Начало ММА Двама бойци ще дебютират в UFC един срещу друг

Двама бойци ще дебютират в UFC един срещу друг

Двама бойци ще дебютират в UFC един срещу друг
0

Брайън Батъл ще дебютира в UFC срещу друг дебютант на организацията – Жилберт Орбина на събитието UFC on ESPN 30, което ще се проведе на 28 август в Лас Вегас, Невада. Сблъсъкът ще бъде в средна категория.

Батъл има баланс от 5 успеха и само 1 поражение в ММА. Цели 4 срещи той е спечелил преди финалния гонг (1 с нокаут и 3 след събмишън). 26-годишният американец има сериозна кариера при аматьорите, където записва 8 срещи, 7 от които печели в периода 2017-2018 година. От юли 2019 година Батъл е при професионалистите. Той се е състезавал за две американски организации преди да подпише с UFC – FFIT и HRMMA. Батъл се намира в серия от 4 поредни успеха, последният от които дойде през февруари тази година. Тогава той надделява над Бен Фолър със събмишън във втория рунд на събитието Hardrock MMA 117.

Жилберт Орбина е с баланс от 6 победи и 1 загуба в ММА. Той е спечелил 3 срещи преди финалния гонг (1 с нокаут и 2 след събмишън). Тексасецът стартира професионалната си кариера преди 7 години, когато е едва на 18. Орбина, също както Батъл, преминава в няколко американски организации по смесени бойни изкуства – STFC, Hero FC, а през 2017 година дебютира успешно в силната LFA, записвайки успех над Нoел Лайгон със събмишън в първия рунд, който е пети пореден за него от пет срещи на професионалната сцена. За последно Орбина влезе в клетката през 2019 година, побеждавайки Анджело Тревино с решение в Combat Americas.