Начало ММА Две поредни загуби сложиха край на кариерата на Грийн в UFC

Две поредни загуби сложиха край на кариерата на Грийн в UFC

Две поредни загуби сложиха край на кариерата на Грийн в UFC
0

Морис Грийн вече не е част от UFC. 34-годишният американски боец загуби с решение от Маркос Рожерио де Лима на събитието UFC on ESPN 24, което се приведе на 8 май, с което навлезе в серия от две поредни поражения. Това е явната причина от най-известната верига в света да освободят боеца.

Грийн има общ баланс от 9 победи и 6 загуби в ММА. Той е спечелил 7 срещи преди финалния гонг (2 с никаут и 5 след събмишън). Двуметровият боец стартира професионалната си кариера в смесените бойни изкуства през 2012 година в чикагската – Flawless Fighting Championship – FFC, след което преминава в King of the Cage – KOTC и Legacy Fighting Championship – LFC.

През 2017 година Грийн подписва с LFA и след 2 двубоя получава договор от UFC. В дебюта си за най-известната ММА верига в света Грийн побеждава Мишел Батиста със събмишън в първия рунд на събитие на организацията, провело се на 30 ноември 2018 година. Последва нов успех – над Джеф Хюс на UFC Fight Night 146, а в края на юни 2019 година в „негова жертва“ се превръща Жуниор Албини.

Четири месеца по-късна серията на Грийн от три поредни победи е спряна и той инкасира първа загуба в UFC  – дело на Сергей Павович. В началото на 2020 и Алексей Олейник побеждава Грийн – със събмишън във втория рунд на UFC 246. Успех над Джиан Виланте със събмишън в третия рунд се оказва последната победа за Морис Грийн във веригата, след което инкасира поражения от Грег Харди и последното – от Маркос Рожерио де Лима.