Начало ММА Джак Хермансон използвал услугите на спортен психолог
0

Джак Хермансон използвал услугите на спортен психолог

Джак Хермансон използвал услугите на спортен психолог
0

Джак Хермансон, който вече е боец от Топ 5 на UFC в средна категория, наел спортния психолог Томи Фйелдхайм след като загубил с нокаут от Тиаго Сантос през 2017-та. Резултатите след този ход говорят сами за себе си – скандинавецът няма загуба от тогава и направи огромен скок в ранглистата на дивизията.

Хермансон сподели след победата над Джакаре Соуза, че в миналото е изпитвал психологически проблеми преди битки.

„Имах увереност в уменията си, но си мислех, че дори да ударя опонента ми 99 пъти, а той мен само веднъж, това може да бъде края. Нямаше значение колко усилено се готвя, защото имах чувството, че нямам контрол. Винаги има шанс някой да ме изкара от играта с един удар по брадичката и това ме правеше много, много притеснен преди битки.“, споделя Хермансон след най-важната победа в кариерата му.

Състезателят на световно признатия клуб „Frontline Academy“ споделя, че се е чувствал слаб и „без връзка с тялото си“.

След като е започнал да работи с експерт Хермансон разказва, че успява да контролира емоциите си преди двубой и е уверен, че има огромна разлика в представянето му.

„Може да видите, че има промяна. Много съм уверен и влизам в бой без психически сривове и това ми помага да се представям максимално близко до пълния капацитет на възможностите ми“, завършва Хермансон пред американската медия bloodyelbow.com.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.