Начало ММА „Джакаре“: Двубоят с Крис Уайдман е реванш за мен
0

„Джакаре“: Двубоят с Крис Уайдман е реванш за мен

„Джакаре“: Двубоят с Крис Уайдман е реванш за мен
0

Роналдо „Джакаре“ Соуза и Крис Уайдман ще се изправят за първи път един срещу друг в Октагона на UFC 230, но „Джакаре“ определя мача, като реванш за него. Соуза разкри пред MMAfighting.com какво точно има предвид.

Соуза е виждал много бразилски бойци победени от Уайдман през последните седем години, включително дългогодишния му приятел и съотборник, Андерсън Силва. Загубите на сънародниците на бившия шампион на Strikeforce го карат да приема двубоя по-лично от обичайното.

„Изпитвам огромно уважение към Уайдман и го харесвам като човек и спортист. За мен двубоят ни е реванш. Победил е много бразилци и това ме кара да чувствам, че ме е победил и мен. Уверен съм, защото никога не губя от един и същи опонент два пъти.“, коментира Роналдо Соуза.

Майсторът на бразилското жиу-житсу добави, че целта му продължава да бъде титлата в средна категория на UFC и се надява на мач за титлата при победа над Уайдман на UFC 230.

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".