Начало ММА Джамахал Хил е поласкан, че ще получи шанс за изява срещу боец от ранга на Алекс Перейра (ВИДЕО)

Джамахал Хил е поласкан, че ще получи шанс за изява срещу боец от ранга на Алекс Перейра (ВИДЕО)

Джамахал Хил е поласкан, че ще получи шанс за изява срещу боец от ранга на Алекс Перейра (ВИДЕО)
0

Дългоочакваното главно събитие на UFC 300 вече е факт. То ще бъде за титлата в полутежка категория между настоящия шампион Алекс Перейра и овакантилия принудително носител Джамахал Хил. Новината изненада мнозина, а реакциите бяха смесени. Самият Хил признава, че е останал поласкан от поканата, тъй като не е очаквал да му бъде оказаха подобна чест с оглед всички останали заявки и възможности за тази позиция.

Нямам търпение за това предизвикателство, човече. Алекс е огромно предизвикателство, разбираш ли? Той направи невероятно неща. Стана двудивизионен шампион на UFC за седем мача. Никой не го е правел по-бързо. Просто искам да вляза там и да проверя как бих се справил с него. За мен значи много. Дори само да бъда обмислян за вариант и след това да ме поканят си е нещо голямо. Това означава, че ми се гласува сериозно доверие, за да оглавя подобна карта. Оценявам го. Всички искаха да оглавят 300, всички искаха да са част от 300, но реалистично, аз дори не съм си го помислял. Едва вчера нещата станаха реалност. Не те поднасям“, сподели Хил пред Аарън Бронстетър.

За последно Джамахал бе на ринга през януари 2023 г., когато спечели с единодушно съдийско решение сблъсъка си с Гловър Тейшейра, за да спечели шампионския пояс и да пенсионира бразилската легенда. След това пострада от контузия, извадила го от плановете за среща с Иржи Прохазка през ноември. Именно тогава „Поатан“ грабна своя шанс и спечели овакантения пояс.

UFC 300 ще се проведе на 14 април в Лас Вегас. В основната карта ще видим още Жан Вейли – Ян Шиаонан, Джъстин Гейджи – Макс Холоуей, Чарлс Оливейра – Арман Царукян и Жири Прохазка – Александър Ракич.