Начало ММА Джейк Пол смята, че минималното заплащане в UFC трябва да е $50 000

Джейк Пол смята, че минималното заплащане в UFC трябва да е $50 000

Джейк Пол смята, че минималното заплащане в UFC трябва да е $50 000
0

Джейк Пол иска да види UFC бойци от начално ниво да получат значително увеличение на заплащането от промоцията и смята, че това ще повиши нивото и конкуренцията.

Ютубърът, превърнал се в боксьор се застъпва за заплащането на бойците, откакто започна да се занимава с бойни спортове, което доведе до разгорещена словесна битка с президента на UFC Дейна Уайт.

Наскоро шефът на UFC поясни, че не мрази Пол и призна, че Джейк и брат му Логан Пол са направили успешни неща в света на бойните спортове. „И аз не го мразя, просто искам да плаща повече на бойците“, каза Пол в „Hotboxin’ with Mike Tyson“. Знаете ли, сега, когато компанията прави милиарди долари годишно, а бойците получават само 15 процента от тях.“

Въпреки че Пол излезе с няколко предложения и идеи за това как да се подобри заплащането на бойците през годините заедно със своя бизнес партньор и бивш главен финансов директор на UFC Накиса Бидариан, последното му предложение е такова, което би било от полза за бойци от начално ниво в UFC.

Минимумът за боец ​​в UFC е $12 500. Трябва да е поне 50 000 долара“, каза Пол. „Ако го направят 50 000 долара, това ще промени живота на по-малките бойци по голям, голям, голям начин. Нямаше да им се налага да работят друга работа, можеха да си позволят такси за фитнес, можеха да си позволят подходящата храна. В момента те работят друга работа, която едва успяват да изтърпят.

тагове: