Начало ММА Чимаев демонстрира уважение към Жилберт Бърнс (ВИДЕО)

Чимаев демонстрира уважение към Жилберт Бърнс (ВИДЕО)

Чимаев демонстрира уважение към Жилберт Бърнс (ВИДЕО)
0

Хамзат Чимаев, който е една от новите звезди на UFC в полусредна категория, демонстрира уважение към последния си съперник, а именно – Жилберт Бърнс.

Припомняме, че двамата се срещнаха в октагона през април, в главния двубой на събитието UFC 273, като сътвориха истинско зрелище за феновете. До успех, с единодушно съдийско решение, стигна чеченецът, но това не му попречи да запази уважение към своя противник!

„Уважение“, написа Чимаев в профила си в Instagram, добавяйки и секунди от сблъсъка, в които двамата демонстрират респект един към друг малко след края на двубоя им!

Хамзат Чимаев до момента няма загуба в професионалната си кариера в ММА като е спечелил цели 11 битки от 11 възможни. От тях 10 е постигнал преди финалния гонг (6 с нокаут и 4 след събмишън).

Амбицията на чеченеца с шведски паспорт за тази година е да стигне до двубой и да се изправи в директен спор за шампионския пояс срещу настоящият носител – Камару Усман. За момента той следва целта успешно.

Непобеденият боец изкочи с цели 8 позиции нагоре в класацията след успеха над „Дуриньо“ като вече заема 3-о място в полусредна категория.

Той дори предизвика и претендент номер 1 – Колби Ковингтън за следващ сблъсък в октагона. Това Чимаев направи в социалните мрежи, споделяйки постер на евентуална битка между двамата.

Американски букмейкъри вече започнаха да приемат залози за евентуалния сблъсък Чимаев – Ковингтън като везните клонят към успех за американеца.

Евентуален успех над Ковингтън би позволил на Чимаев да се изправи, именно срещу Усман.