Начало ММА Джиагос няма да спори с Жоел Алварес

Джиагос няма да спори с Жоел Алварес

Джиагос няма да спори с Жоел Алварес
0

Кристос Джиагос ще спори в клетката срещу Шон Сориано на събитието UFC 262, което ще се проведе на 15 май в Хюстън, Тексас. Сблъсъкът ще бъде в лека категория. Джиагос трябваше да срещне Жоел Алварес, но испанецът не е успял да си извади виза и по тази причина няма как да вземе участие в сблъсъка.

Шон Сориано има баланс от 14 победи и 6 загуби в ММА. Той е спечелил 11 срещи преди финалния гонг (7 с нокаут и 4 след събмишън). За 31-годишния боец това ще бъде повторен дебют в най-известната ММА верига в света. До момента Сориано е бил част от UFC между 2014 и 2015 година, но губи и трите си срещи в октагона тогава (от Тацуя Каважири, Час Скели и Чарлз Роса). Американецът се намира в серия от три поредни успеха, последния от които беше срещу Ноад Лахат с технически нокаут в първия рунд на събитието Abu Dhabi Warriors Fighting Championship – ADW, след което Сориано получи повторен договор с UFC.

Кристос Джиагос е с баланс от 18 успеха и 8 поражения. Цели 10 сблъсъка той е спечели преди финалния гонг (7 с нокаут и 3 след събмишън). Американецът с гръцки произход дебютира за UFC през 2018 година, губейки със събмишън във втория рунд от Чарлз Оливейра. През декември същата година, той победи Мизуто Хирота за първи успех в организацията. През 2019 година Джиагос започна с победа над Дамир Хаджович, но през август загуби от Дракар Клозе на UFC 241. В последния си сблъсък в октагона, състоял се през декември 2020 година, Джиагос надделя с решение над Карлтън Майнъс на UFC Fight Night 183.