Начало ММА Джо Роугън обяви кога ще напусне UFC

Джо Роугън обяви кога ще напусне UFC

Джо Роугън обяви кога ще напусне UFC
0

Джо Роугън през годините се превърна в един от най-популярните спортни коментатори в света, благодарение на ролята си в UFC край октагона и в анализаторските студиа. Кариерата му обаче рано или късно ще приключи и той даде яснота кога ще се случи това по време на един от последните си подкасти.

55-годишният американец в момента кара своята 26-та година с федерацията, а първата му изява бе през 1997 г. на UFC 12. Любопитното е, че тогава все още работи безплатно, тъй като никой не го познава.

Президентът на UFC – Дейна Уайт, вижда огромен потенциал в това да разполага с човек, който изпитва огромна симпатия към смесените бойни изкуства, какъвто е Роугън. Затова му предлага договор, който е преподписван на няколко пъти, а в последното им споразумение е заложена клауза за освобождаване. Именно в нея съдбата им е преплетена плътно. Ако Дейна реши да оваканти своя пост, тогава Роугън ще има свободата да напусне.

Наскоро Уайт призна, че започва да усеща тежестта на годините върху плещите си, особено когато е на сцената за фейсофа между бойците. Надали обаче на 53 г. ще тръгне да се пенсионира, особено когато организацията му започва да набира все по-голяма популярност извън рамките на САЩ.

Нашата прогноза е, че тандемът Дейна Уайт – Джо Роугън, ще продължи още най-малко 10-15 години. Пък след това ще му мислят.