Начало ММА Джон Аник: Започва да ми писва от цялата тази негативна енергия в MMA

Джон Аник: Започва да ми писва от цялата тази негативна енергия в MMA

Джон Аник: Започва да ми писва от цялата тази негативна енергия в MMA
0

Джон Аник не скри разочарованието си от нарастващия негативизъм в смесените бойни изкуства, след като през миналия уикенд се изписа доста за съдийското решение в полза на Дрикъс Ду Плесис в спора за титлата в средна категория срещу Шон Стрикланд в Канада. Неединодушното решение накара мнозина да надигнат глас, че става дума за поредния обир в спорта.

Започва да ми писва от атмосферата в MMA с всичкия този псевдо-морал и негативизъм, когато се отсъжда равностойна битка. Дразни ме, че негативизмът се лее в потока ми в социалните мрежи от събота вечерта насам. Не съм сигурен, колко още мога да издържа в тази обстановка“, каза Аник в подкаста си.

Дрикъс Ду Плесис е новият шампион на UFC в средна категория

Интернет пространството имат своите предимства, но един от негативните му аспекти е, че всеки свободно изразява мнението си по теми, които не разбира. Голяма част от почитателите на MMA не разбират докрай правилата и как се точкуват срещите, за да може накрая един от двамата бойци да бъде обявен за победител в случаите, в които не се стига до преждевременен край. Именно там ключова роля играе авторитетът на арбитрите и големите организации, като UFC, трябва да се погрижат за повече прозрачност, тъй като общественото мнение днес се формира от онези, които имат повече последователи в мрежата, а не от хората, които наистина разбират регламента.

тагове: