Начало ММА Джон Джоунс поглежда към Стипе Миочич след сблъсъка с Ган

Джон Джоунс поглежда към Стипе Миочич след сблъсъка с Ган

Джон Джоунс поглежда към Стипе Миочич след сблъсъка с Ган
0

ММА звездата Джон Джоунс, който дълго време бе дистанциран от големите битки, влиза в тежката дивизия на UFC с тежък дебютен двубой – срещу французина Сирил Ган. Американецът победи всички елитни бойци в полутежката категория и след поредна защита на титлата си направи пауза, след която реши да щурмува титлата при най-големите момчета в организацията.

Джоунс наскоро подписа нов контракт за 8 битки, но последните му коментари пораждат съмнение, че боецът ще изпълни всички от тях. Талантливият боец дава индикации, че е готов да направи две до три битки, след което „ще прецени как да подходи с кариерата си“. Изглежда, че след Сирил Ган, Джоунс ще опита да договори двубой с хърватина Стипе Миочич – най-доминантният боец в тежката дивизия, успял да направи най-много защити в категорията с най-динамични промени и смени на притежанието на шампионския пояс.

„Мисля, че това има най-голям смисъл. Има доста момчета, но за мен и наследството, което ще оставя, победа над най-великия за всички времена в тежка категория има най-голям смисъл“, заяви Джоунс, изпращайки косвено комплименти към хърватския пожарникар.

„Две до три битки, в зависимост как се чувствам физически“, нарисува Джоунс бъдещето си при тежките. Очевидно е, че американецът ще търси най-трудните и зрелищни мачове, за да успее в бърз порядък да бъде признат за хегемон и в тази категория.

През годините на най-сериозна активност, Джоунс победи най-добрите за времето си в полутежка категория. Два до три мача след Сирил Ган биха били достатъчни, стига да излезе победител, разбира се.

В момента Джон е натрупал солидна мускулатура, която да използва по най-добрия начин. През последните месеци той се подлага на сериозни кондиционни натоварвания, за да бъде възможно по-конкурентен във физически аспект, защото в тази дивизия факторът мощ е от важно значение.

За последно Джон направи успешна защита на титлата си в полутежка категория срещу Доминик Рейес, след което оваканти титлата.

Миочич от своя страна също не е влизал в октагона от дълго време, но появата на Джоунс сякаш разпали амбицията му отново да се върне. Хърватинът загатна, че е готов да се боксира и срещу Франсис Нгану. Камерунецът напусна организацията, след като не успя да се спогоди с Дейна Уайт и обяви, че ще търси големи боксови двубои, които да му донесат значителни финансови постъпления.

тагове: