Начало ММА Джон Джоунс получи лиценз за един мач в Лас Вегас

Джон Джоунс получи лиценз за един мач в Лас Вегас

Джон Джоунс получи лиценз за един мач в Лас Вегас
0

Шампионът на UFC в лека тежка категория – Джон Джоунс (23-1), получи лиценз от Атлетическата комисия на щата Невада за един мач, което означава, че „Боунс“ ще защитава титлата си срещу Антъни Смит (31-13-0) на „UFC 235“ на 2-ри март в „T-Mobile Arena“, Лас Вегас.

Това се случва малко над месец, след като в края на декември Джоунс не получи лиценз от същата тази комисия заради наличието на туринабол в урината му. Това накара Дейна Уайт да премести „UFC 232“ от Лас Вегас в Лос Анджелис седмица преди самото събитие, защото калифорнийската комисия даде зелена светлина за провеждането на мача между Джон Джоунс и Александър Густафсон.

Едно от условията, което комисията определи е, че в 31-годишният американец ще трябва лично да заплати допинг пробите, които ще му бъдат правени до 2-ри март. Тестовете ще бъдат взимани от три агенции – Антидопинговата агенция на САЩ (USADA), Доброволната антидопингоа агенция (VADA) и Атлетическата комисия на щата Невада (NSAC).

Антъни Марнел, председателят на журито на комисията, категорично заяви, че резултатите от взиманите проби трябва да бъдат оповестявани максимално бързо на хората от комисията и добави, че пробите ще бъдат ежеседмични, понякога и ежедневни.

На няколко пъти отговорите на представителите на USADA и Джон Джоунс (който за разлика от Хабиб Нурмагомедов и Конър МакГрегър бе в залата) не удовлетвориха комисията, но в крайна сметка тя реши, че „няма да е честно да наказва Джоунс повторно за вещество, за което вече е понесъл санкция.

 

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.