Начало ММА Емелианенко не успя да нокаутира Монсън (ВИДЕО)

Емелианенко не успя да нокаутира Монсън (ВИДЕО)

Емелианенко не успя да нокаутира Монсън (ВИДЕО)
0

Битката между Александър Емелианенко и Джеф Монсън за кратко измести фокуса на конфликта Уркайна-Русия. Двубоят, за който се говореше толкова дълго, най-накрая се състоя. Двамата ветерани се биха във формат „голи юмруци“. 

40-годишният руснак и 51-годишният американец с руски паспорт се срещнаха в ,,ЦСКА Арена”, на турнира провеждан от промоцията Hardcore FC – Русия срещу САЩ.

Емелианенко оправда очакванията около себе си, поздравявайки се с победата, макар и без нокаут.

Юмручната битка между Джеф и Александър започна бавно. Поради разликата във височината и дължината на ръцете, за Монсън беше трудно да се противопостави на опонента си. Още на втората минута Емелианенко събори ,,Снежния човек”, който понесе много удари.

В началото на втория рунд Монсън се засили, като нанесе няколко силни удара в главата на Александър. Руснакът също не пропусна – по лицето на американеца се лееше все повече кръв, но той не се предаде и притисна Емелианенко към мрежата. Така преди решаващия кръг, силите в октагона бяха изравнени.

Към края на битката ветераните преминаха към явно пасивен стил, с малко атаки. Александър имаше подобие на инициатива, което може би му позволи да вземе последния кръг, с което и победа с единодушно решение.

Двубоят трябваше да се проведе още през 2021 г., но по различни причини се наложи да бъде отложен. Освен това Емелианенко имаше сметки за уреждане с Монсън, който преди 11 години го победи в битка по правилата на ММА.