Начало ММА Фигейредо е здрав и е на „Бойния остров“
0

Фигейредо е здрав и е на „Бойния остров“

Фигейредо е здрав и е на „Бойния остров“
0

Множество тестове за COVID-19 показаха, че Дейвесон Фигейредо е здрав и може да се бие на „Бойния остров“ утре късно вечерта, българско време.

Бразилецът даде проба за коронавирус с наличие на антитела, като заяви, че е изкарал заболяването преди месеци, но все пак беше под въпрос за второто събитие на UFC на остров Яс в Абу Даби. Все пак той и агентът му успяха да докажат, че в момента не е болен, като Фигейредо се качи на самолета и замина за двубоя си срещу Джоузеф Бенавидес в категория „муха“, но без да е ясно дали ще участва в него. За да получи „зелена светлина“, той трябва да премине през още един тест за COVID-19 в деня на кантара – както правят всички участници в шоуто преди своите двубои.

„Не смятам, че ще има проблем. Теглото ми е под много по-добър контрол, отколкото за последния ми двубой. В интерес на истината, тръгнах от Бразилия с около 2 кг отгоре, така че съм доста близо. Горе-долу толкова трябва да изчистя до кантара. Не трябва да е проблем“, каза Фигейредо по време на виртуалната среща с медиите.