Начало Бокс Президентът на WBC: Човек може да полудее от информация
0

Президентът на WBC: Човек може да полудее от информация

Президентът на WBC: Човек може да полудее от информация
0

Президентът на Световния боксов съвет Маурисио Сюлейман направи любопитен коментар относно завръщането на спорта след спирането му заради пандемията от коронавируса.

Според него, в момента има толкова много информация по темата, че човек може да полудее. Боксьорите пък ще трябва да бъдат лидери за завръщането на всички спортове, тъй като особеностите на тяхната сфера са най-благоприятни за това.

„В момента има страшно много информация, която си противоречи, докарва състоянието на ума до… постоянен стрес, кризи, почти лудост. Боксьорите ще бъдат лидери в ранните етапи при завръщането, защото, за разлика от спортове като футбол или бейзбол, имаме просто един атлет срещу друг, и рефер по средата. Всичко останало може да бъде контролирано, в общи линии“, каза Сюлейман.

Снимка: БГНЕС

Президентът на WBC предупреди и за съществена промяна в организирането на двубоите, която ще се наложи заради COVID-19.

„От бизнес гледна точка, нещата също ще се променят. Смятам, че тези боеве на живот и смърт между промоутърите, телевизионните програми и спонсорите ще станат съвсем различни. Всички ние получихме урок по човечност и състрадание и съм сигурен, че нещата ще бъдат съвсем други, когато кризата бъде превъзмгната“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.