Начало ММА Шампионът Усман диша прахта на Масвидал по рейтинг

Шампионът Усман диша прахта на Масвидал по рейтинг

Шампионът Усман диша прахта на Масвидал по рейтинг
0

Камару Усман може да запази титлата си на UFC 251, но не успя да спечели сърцата на феновете. Хорхе Масвидал генерира многократно по-висок интерес от африканеца преди, по време и след битката.

Уличният боец увлича феновете на ММА с непукизма и атрактивния си стил.

Докато Усман залагаше на клинчове, игра на сигурно и борба – Масвидал влезе в дълбоките води и прие тежкия мач със само шест дни предизвестие.

Дори без да е изкарал тренировъчен лагер биткаджията от Маями на моменти накара хората в противниковия треньорски щаб да настръхнат.

И след загубата рейтингът на Масвидал продължава да расте. От следващата извадка можем ясно да сравним колко са гледанията на двете пресконференции след битката, на интервютата и реакциите:

Така в най-тиражираните американски медии забелязваме, че интересът към шампиона е многократно по-малък.

Видеата с Масвидал без проблем достигат до милиони, а Усман не привлича достатъчно внимание за шампион без нито една загуба в UFC.

Понякога не е важна само победата…

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.