Начало ММА Франция признава ММА за спорт
0

Франция признава ММА за спорт

Франция признава ММА за спорт
0

UFC е съвсем близо до организирането на събитие в Париж, тъй като Франция предприе стъпки за обявяването на ММА за официален спорт.

Френският министър на спорта Роксана Марасинеану обяви в социалните медии, че започва приемането на документи от съществуващи местни федерации, които искат да организират ММА в страната. Официалното признаване на смесените бойни изкуства за спорт на професионално и аматьорско ниво се очаква да стане на 1 януари 2020 г. През 2016 г. на ММА беше наложена забрана във Франция, като правителството обяви, че ще я вдигне само ако някоя спортна федерация поеме управлението. Според вестник „Паризиен“, желаещи да се заемат със смесените бойни изкуства са федерациите по муай тай и кикбокс, карате, джудо, бокс и борба.

„UFC приветства съобщението на спортния министър, което е първа стъпка към официалното признаване на ММА и интегрирането на спорта във френската среда. Ще следим процеса по консултациите внимателно, особено що се отнася до запазването на достойнството на ММА и спазването на правилата. Предоставяме на разположение на властите световния си опит в ММА, за да може този процес да бъде конструктивен“, заяви вицепрезидентът на UFC Лорънс Епщайн.

тагове:

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.