Начало ММА Франсис Нгану: Не е редно да взимам пари назаем, за да мога да тренирам

Франсис Нгану: Не е редно да взимам пари назаем, за да мога да тренирам

Франсис Нгану: Не е редно да взимам пари назаем, за да мога да тренирам
0

Шампионът на UFC в тежка категория – Франсис Нгану, за пореден път изрази разочарованието си от разликата в заплащането между топ боксьорите и топ състезателите в ММА.

35-годишният французин от камерунски произход отново намекна, че рано или късно ще пробва уменията си на боксовия ринг, където хонорарите са в пъти по-адекватни от тези в UFC.

Но сега на Нгану му предстои първа защита на титлата при най тежките. „Хищника“ ще се изправи срещу сънародника си Сирил Ган в главния мач на UFC 270, което ще се проведе в началото на следващата година.

Нгану се присъедини към най-комерсиалната верига за смесени бойни изкуства през 2016-та, а за 13-те си мача оттогава е прибрал приблизително $3 милиона щатски долара под формата на хонорари от UFC.

Embed from Getty Images

За справка, Атлетическата комисия на щата Невада обяви преди дни, че Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър ще си разделят гарантирани $5 милиона плюс дял от продадените PPV в САЩ и Великобритания. Казано по друг начин, британецът ще прибере сума в порядъка на $35 милиона, а Уайлдър около $23 милиона.

„Какво искам ли? Като за начало искам UFC да започне да сеотнася с уважение към мен“, заяви шампионът.

„Не искам нищо повече от уважението, което съм си заслужил. Постигнал съм успехите си с труд и воля, нищо не ми е подарено.

„Нашият спорт е много по-труден от бокса. Не би трябвало да искам пари назаем, за да мога да организирам тренировъчния си лагер, не мислите ли? Рано или късно ще се пробвам в бокса, защото там заплащането е много по-добро“, добави Нгану.