Начало ММА Франсис Нгану скочи на съдиите в UFC
0

Франсис Нгану скочи на съдиите в UFC

Франсис Нгану скочи на съдиите в UFC
0

Световният шампион на UFC в тежка категория Франсис Нгану отправи остри критики към съдиите край октагона. Камерунецът, който в момента има репутацията на най-свирепия боец в дивизията, обвини реферите, че с грешни отсъждания влияят на съдбите на хората. Поводът за това е практиката да се дават бонуси за победител, което при спорно съдийско решение в последствие води до негативни последствия за загубилия.

Самият Нгану много рядко стига до необходимост от разчитане на съдийските карти. Всъщност, това се е случвало точно три пъти, като и в трите случая губи по точки. Не случайно той има и мнение по темата.

През 2018-а Нгану загуби от Дерик Люис по точки, последното му поражение в октагона на UFC

„Любопитно е как някои съдии видимо отсъждат несправедливо в някои мачове, говорим за това, уж продължаваме напред, само за да ни вбесят отново на следващата галавечер. Боецът се прибира у дома, трудът му е ограбен, както и половината от хонорара му, въпреки че си е свършил работата. Трябва да направим нещо за бойците, които видимо са били ограмени от съдиите”, призова „Хищника”.

Това е поредният случай, в който Нгану скача на UFC, индиректно и на шефа на организацията Дейна Уайт. Наскоро той критикува решението Дерик Люис и Сирил Ган да се бият за междинната световна титла в тежка категория. Двамата ще се срещнат на UFC 265 на 7 август.