Начало ММА Гамрот спря серията на Царукян пред погледа на Хабиб

Гамрот спря серията на Царукян пред погледа на Хабиб

Гамрот спря серията на Царукян пред погледа на Хабиб
0

Полският боец Матеуш Гамрот спря победната серия на Арман Царукян (18-3 MMA, 5-2 UFC). Двамата се изправиха в главната битка на UFC on ESPN 38 в Лас Вегас, а срещата бе изгледана от първия ред от ММА легендата Хабиб Нурмагомедов.

Преди мачът в „APEX“ 25-годишният руснак бе в серия от пет поредни успеха в леката категория.

Двубоят бе в пет рунда, които се изиграха, за да се стигне до съдийско решение. В него с единодушие реферите дадоха предимство в точките на бившия шампион на KSW в две категории – 48:47. Според тях 31-годишният поляк е отстъпил в първите два рунда, но е спечелил оставащите три.

Главната битка ни предложи много активност от двамата бойци и добро темпо. Царукян имаше предимство в стойката, като отправи здрави ритници в тялото на опонента си. Гамрот изненада с играта си на земя в епизодите, в които тя се пренасяше там.

Ключов момент имаше в четвъртия рунд, когато Царукян записа тейкдаун, но Гамрот показа не просто добра защита, а бе близо и до задушаване.

https://twitter.com/nypost/status/1540772459187773440/photo/1

След края на двубоя Гамрот отиде до мрежата и размени няколко думи с Хабиб Нурмагомедов, който от своя страна го поздрави за успеха. За полякът е четвърти пореден (21-1 MMA, 4-1 UFC) от общо пет мача в организацията.

Гамрот бе запитан срещу кого желае да се изправи следващият път и той посочи бившият временен шампион Джъстин Гейджи.